Over ons

Timmerman Alkmaar is al sinds 1918 een toonaangevende technische groothandel voor de bouw en industrie. Onder inmiddels de derde generatie Timmerman heeft ons bedrijf een prominente plaats in de markt verworven. Wij bieden een breed assortiment, snelle en persoonlijke service en daarnaast beschikken onze medewerkers over de juiste kennis en vaardigheden.

Met het behalen van verschillende certificaten tonen wij aan over deze kennis en vaardigheden te beschikken. Zo bewijst het NEN-EN-ISO 9001: 2008 certificaat dat Timmerman Toegangstechniek en Timmerman Service en Onderhoud (TSO) werken volgens het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001. Dit houdt in dat wij onze bedrijfsprocessen op een vooraf vastgestelde en gestructureerde manier uitvoeren. Daarnaast beheersen onze medewerkers de processen die deze norm met zich meebrengt.

Ook werken onze medewerkers volgens de regels van het VCA* 2008/5.1 certificaat. Dit houdt in dat wij tijdens de werkzaamheden voldoen aan de strenge regels met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. In ons ondernemingsbeleid staat dan ook zowel het welzijn van de klant als dat van onze medewerkers centraal.

Het is Timmerman eraan gelegen een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een gezond werk- en leefklimaat. Daarom heeft Timmerman sinds 2016 het CO₂ bewust certificaat verkregen. Hiervoor is heel veel werk verricht, onder meer door maatregelen in en om het kantoor en bedrijfspand waardoor een belangrijke besparing en reducering van CO₂ is bereikt. Onze ambitie is om bedrijven te stimuleren de eigen CO2-uitstoot te kennen en permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de klimaatimpact van de eigen bedrijfsvoering terug te dringen, net zoals wij dat zelf doen.

Met onze ervaren medewerkers, ons specialistisch gereedschap en advies op locatie is het onze missie om keer op keer perfectie te leveren.