CO2-reductie Timmerman in 2024

CO2-Prestatieladder

Elektrisch rijden (update)

Timmerman-Alkmaar is zoals u weet betrokken bij het milieu, er wordt regelmatig meegedacht over hoe wij onze CO₂ uitstoot terug kunnen brengen. Een van de aspecten waarin wij als bedrijf een vooruitgang in boeken is het elektrisch rijden. Van de 13 op het bedrijf geregistreerde voertuigen was tot 2022 nog het merendeel (8 stuks) afhankelijk van fossiele brandstof, te weten diesel.

Nu in 2024 zijn de ontwikkelingen op voertuiggebied al een stuk gewijzigd; van de 13 voertuigen zijn er straks in mei 6 elektrisch, doordat de leenauto bus (Vito) de geest heeft gegeven.

Een tweetal voertuigen staan op de nominatie om vervangen te worden door elektrische auto’s. Uiteindelijk zullen er dus meer elektrische voertuigen in dienst zijn dan “gewone” voertuigen.

Een van de diesels is inmiddels geswitched naar hybride en dat is ook winst. Opmerking: ook de CO-2 medewerker (Gerrit) rijdt elektrisch, voor degenen die dit zouden willen weten De ontwikkelingen wat betreft de voertuigen zijn dus gunstig. Tot een volgende update met mogelijk nóg meer goed nieuws op CO-2 gebied.

De CO-2 medewerker (Gerrit)