CO2-reductie Timmerman in 2024

Co2 update juli 2024

Sinds de laatste update is er alweer enige tijd verstreken, Timmerman staat echter niet stil.

Een deel van het dak van de vestiging Alkmaar is wit gemaakt en dit heeft een positief resultaat op de temperatuur bij warme (hete) dagen Samen met onze DSI (Dak Sproei Installatie) scheelt dit een aanzienlijk aantal elektrische koel kWh’en. De zomer werkt nog niet erg mee qua zonne-uren, maar zodra die eraan komen is Timmerman er klaar voor.

De elektrische voertuigen zijn inmiddels compleet dus de stand elektrisch versus diesel is nu 50/50. Tevens is één diesel auto inmiddels vervangen door een hybride en dat is ook winst!

Tevens valt te vertellen dat er twee elektrische auto’s ter vervanging van diesels in bestelling zijn, deze zijn echter nog niet geleverd.

Voor de rest is er niet veel te melden, en de CO₂ medewerkers wensen alle lezers een prettige, zonovergoten, vakantie toe!

—-

Elektrisch rijden (update)

Timmerman-Alkmaar is zoals u weet betrokken bij het milieu, er wordt regelmatig meegedacht over hoe wij onze CO₂ uitstoot terug kunnen brengen. Een van de aspecten waarin wij als bedrijf een vooruitgang in boeken is het elektrisch rijden. Van de 13 op het bedrijf geregistreerde voertuigen was tot 2022 nog het merendeel (8 stuks) afhankelijk van fossiele brandstof, te weten diesel.

Nu in 2024 zijn de ontwikkelingen op voertuiggebied al een stuk gewijzigd; van de 13 voertuigen zijn er straks in mei 6 elektrisch, doordat de leenauto bus (Vito) de geest heeft gegeven.

Een tweetal voertuigen staan op de nominatie om vervangen te worden door elektrische auto’s. Uiteindelijk zullen er dus meer elektrische voertuigen in dienst zijn dan “gewone” voertuigen.

Een van de diesels is inmiddels geswitched naar hybride en dat is ook winst. Opmerking: ook de CO-2 medewerker (Gerrit) rijdt elektrisch, voor degenen die dit zouden willen weten De ontwikkelingen wat betreft de voertuigen zijn dus gunstig. Tot een volgende update met mogelijk nóg meer goed nieuws op CO-2 gebied.

De CO-2 medewerker (Gerrit)