CO2-reductie Timmerman in 2021

Langzaam weer open

Timmerman-Almaar blijft ook in de huidige bijzondere situatie betrokken bij het milieu. Het eerste kwartaal van 2021 waren we min of meer beperkt geopend bedrijven die hun producten bij Timmerman afnemen.
 
Nu de versoepelingen van de maatregelen doorzetten, krijgt Timmerman het steeds drukker. Deze versoepelingen brengen bovendien meer bewegingen tot stand van klanten en ons bedrijf.
 
Ook tijdens deze toenemende activiteiten proberen wij natuurlijk nog steeds onze doelstellingen tot het zoveel mogelijk reduceren van onze CO2 te realiseren.
 
De rest van dit jaar zal Timmerman nog meer dan afgelopen perioden deelnemen aan de online bijeenkomsten van NL CO2 neutraal. Dit levert leerzame momenten op en veelal bruikbare ideeën die door ons goed toe te passen zijn.
 
Wij hopen dat onze opdrachtgevers, partners en leveranciers ook zonder de huidige beperkingen blijven meewerken aan een blijvende CO2-reductie.
 
Tot slot hoopt Timmerman dat wij onze opdrachtgevers, partners, leveranciers en overige klanten zo spoedig mogelijk weer onder “ouderwets” normale omstandigheden van dienst mogen zijn.
 
Uiteraard wenst Timmerman u een goede gezondheid toe, nog éven volhouden!

 

Verpakkingen en CO₂ (3)

Timmerman-Alkmaar is zoals u weet betrokken bij het milieu, er wordt regelmatig nagedacht over hoe wij onze CO₂ uitstoot terug kunnen brengen.

Als bedrijf produceren wij, helaas, een hoeveelheid afval, dat voor een groot deel bestaat uit verpakkingsmateriaal. Met onze leveranciers wordt overlegd hoe wij die berg afval kunnen reduceren, die ook veelal bestaat uit plastics.

Deze plastics waren tot nu ook zichtbaar in onze winkels in de vorm van plastic tasjes die wij meegaven aan onze klanten. Deze tasjes werden vaak eenmalig gebruikt en vervolgens weggegooid (hopelijk in de plastic-bak).

Om ons plastic verbruik te verminderen en daarmee er hopelijk voor te zorgen dat dat plastic niet meer in het milieu terecht komt, zijn wij gestopt met het verstrekken van plastic tasjes.

Dat betekent natuurlijk niet dat wij uw spullen los aan u meegeven.

De oplossing ligt hierin:

Deze Timmerman tassen zijn gemaakt van gerecycled kraftpapier en zijn volledig recyclebaar, maar natuurlijk ook meerdere malen te gebruiken.

Wij hopen u als u uw spullen komt halen van dienst te kunnen zijn met dit milieuvriendelijke product.

Samen voor een beter milieu en CO2-reductie.